BrandVeilig bouwen

Referentie

MEER REFERENTIES >>

Ombouw kantoor naar woningen “Italielaan”


LOCATIE
Zoetermeer

JAAR
2015

OPDRACHT:
• Brandwerende afdichtingen
• Staalbescherming levering
  brandwerende platen
• Levering bijzondere
  brandwerende producten

Brandwerende wanden en plafonds

BBT is een gespecialiseerd brandpreventie bedrijf op het gebied van wanden en plafonds.

Werkwijze:

Vaak word BBT in een vroeg stadium bij een project betrokken. Dat heeft verschillende voordelen omdat wij weten hoeveel m2 een bepaalt compartiment of sub-compartiment mag zijn. Zo komt het voor dat meerdere verdiepingen bij elkaar kunnen worden getrokken tot 1 brandcompartiment.

Na deze indeling van het gebouw kijken we ook nog naar de aanwezigheid en de bouwmethode van leidingschachten en de mogelijkheden om de E (elektrotechnische installatie) en de W (werktuigkundige installatie) veilig door het gebouw te voeren. Verder controleren we nog of het gebouw een betonnen dak heeft of dat het van staal is gemaakt wat de mogelijke noodzaak van vlamschermen bij de brandwanden inhoud.

Hierna bepalen we de hoeveelheid m2 wanden en plafonds. Ook hier houden we rekening met het soort wand of plafond en met wat voor materiaal we dit zo voordelig mogelijk zou kunnen worden gemaakt.

Ongeveer een week voor de startdatum komt de monteur langs die het werk gaat uitvoeren om afspraken te maken voor de uitvoering. Het materiaal wordt op de eerste werkdag meegenomen naar het project en gelijk verwerkt. Zo ligt er nooit teveel materiaal op het werk en kan er planmatig worden gewerkt.

Tijdens de werkzaamheden zal de projectadviseur de uitgevoerde werkzaamheden controleren en daar waar nodig bijsturen, zodat er een kwaliteits product wordt afgeleverd, want kwaliteit hangt niet alleen af van het aan te brengen materiaal of product, maar ook van de juiste montage met de juiste montage middelen en kennis.

Als het werk gereed is zal de projectadviseur en of de monteur samen met de opdrachtgever het werk opleveren, zodat we zeker weten dat er niets is overgeslagen, want bouwkundige brandpreventie blijft mensenwerk en de brandwerendheid kan afhangen van het kleinste detail.

Als alles is opgeleverd en akkoord is bevonden, wordt er door BBT of door de opdrachtgever een oplever bon gemaakt welke na ondertekening naar de administratie van BBT gaat om verder verwerkt te worden. Zo hebben wij een brandveilig product afgeleverd waar u nog jaren een brandveilig gevoel bij zal hebben.

Materialen:
BBT verwerkt de volgende geteste plaatmaterialen van:
1. RET
2. Gyproc
3. Promat

Verkoop producten wanden/plafonds >>

Promatect 100 >>

Gyproc Gipskarton >>

Conlit Steelprotect >>

Glasroc F >>